קצת עליי...

2/02-9/03 שירות סדיר כמורה חיילת במסלול קליטת עלייה

בוגרת קורס מו"ח וקבלת תעודת חינוך ממשרד החינוך בסיום הקורס.

  • 2017-19-  בוגרת תואר  B.ed.F.A ותעודה בהוראת תיאטרון ובימוי – סמינר הקיבוצים
  • 2015- סדנת משחק שייקספיר, בהנחיית הבמאי הלונדוני בן ניילור.
  • 2015– לימודי כתיבה ותסריטאות בסדנאות הבמה בהנחיית אסף ציפור.
  • 2014- סדנת משחק ובימוי בשיטת 'לאבאן' בהנחיית הבמאי/מחזאי/שחקן- רועי מליח רשף.
  • 2011 – סדנת משחק עם הבמאי הפולני מריוס אורסקי
  • 08 -2011- בוגרת בית הספר למשחק "גודמן" בנגב. זוכת מספר מלגות בזמן הלימודים.
  • 07- בוגרת מכינה בסטודיו של יורם לוינשטיין למשחק.
  • 97-01: תיכון "המכללה למנהל" בת ים- מגמת תקשורת, בגרות מלאה ותעודה טכנולוגית בתקשורת. התמקדות במשחק: תולדות התיאטרון והאומנות ,משחק מול מצלמה ,כתיבה, ושחקנית בהצגות להקת ביה"ס.
  • 2021- מייסדת "ה- הבצפר "  המיועד להכשרת אנשי חינוך מכל הקשת הרחבה – פדגוגים, מורים מקצועיים, מנחים ומדריכים ביחידות הדרכה בעסקים קטנים וגדולים, שעובד על פי מודל "שיטת ה   Uniquetivity" שפיתחתי במהלך שנותיי בתחום ההוראה וההנחיה.
  • 2015- היום–  מייסדת, מנהלת ומנחה עם ליאור גרטי את "סדנאות התיאטרון לילדים ונוער" ביבנה. (שכבות א'-י"א)
  • 2011- היום – מנחה סדנאות זיהוי הייחודיות דרך עולם התיאטרון ושיעורי משחק כעצמאית בגופים שונים, עירוניים ופרטיים לאורך השנה לכל שכבות הגילאים– ילדים, נוער, נוער בסיכון ומבוגרים. בין הגופים הפרטיים מנחה ב'בימת הילדים והנוער' בגדרה, 'הסטודיו למשחק' בגבעתיים ועוד.
  • 2012-2020- מנחה מבוגרים בעלי מוגבלויות בתיאטרון קהילתי ברחבי הארץ.
  • 2014-2017- רכזת פרויקט "חמניות" ברשת התיכונים "אורט" – הנחיית תלמידי הפרויקט בביה"ס שונים בארץ לתת לקהילה דרך עולם התיאטרון.
  • 2011-2020- תכנית קר"ב- למעורבות בחינוך – שיעורי תיאטרון בבתי ספר יסודיים לאורך השנה ובימוי הפקות סיום. כמו כן גם מעבירה השתלמויות ומנחה סדנאות עבור מדריכים ומורים מכל התחומים של תכנית קר"ב ברחבי הארץ.
  • 2011-2012 -מסגרת "מצוינות"- פרויקט חינוכי מטעם תיאטרון באר שבע. העברת סדנאות משחק לכל החטיבות והתיכונים והשתלמויות לגננות לגיל הרך בנושא "תיאטרון לקטנטנים" בב"ש.
  • 2008-2011- פרויקט תלת שנתי "שגרירי רוטשילד" התנדבותי בזמן לימודי המשחק בב"ש, בו הנחתי סדנאות תיאטרון קהילתי עם ילדים ונוער בסיכון במרכזים שונים בב"ש.

2008- עד היום – לאורך כל שנה, אני עובדת עם מספר קבוצות במסגרות החינוך המוסדיים והפרטיים

על פי מודל "שיטת ה   Uniquetivity" שפיתחתי לאורך השנים ובהתאם, כל קבוצה לפי ייחודיותה עובדת על מחזה קיים או מחזה בכתיבה מקורית/עיבוד שלי ובבימוי שלי אותם עד להפקה כתוצר סופי.

בין ההפקות שהעליתי בעשור זה : "ילד הכרובית"/יהונתן גפן, מקבץ מערכוני חנוך לוין, "גם הוא באצילים"/ מולייר, "תרנגול כפרות"/אלי עמיר, "דירה להשכיר"/לאה גולדברג, "עוברים דירה"/ לילך בירט, "גלויה מאי דמיוני"/רועי אילת …    ועוד ועוד…

2020- "כן המ"מ" –  הדס השלישה, סדרה "כאן 11", בבימויה של עטרה פריש

2018- "יום רגיל", סרט קצר בבימויה של לי גילת, ומשחקת בתרגילי בימוי של סטודנטים בסמינר הקיבוצים.

2017-2019 – משחקת בתרגילי בימוי באונ' ת"א ובסמינר הקיבוצים.

2016- נעמה יצחקי שחקנית –  בתפקיד ע. מלהקת בסדרה אינטרנטית בהפקה ובבימויה של רותם וייסברג.

2016- פרסומת ל"הודיס" – בדמותו של מיקי בוגנים, פרסומת בערוץ 22 למותג הביגוד בבימויו של גיא שגיא.

2015 "תופסות מקום"- סרטון דוקומנטרי בבימויה של נועה אהרוני על דימוי האישה ומודלית בעירום בצילומיו של אילן בשור , פרויקט זה סוקר ברשתות החברתיות ובחדשות.

2015- "חתונה מנייר"- כוכבה, סרט קולנוע בבימויו של ניצן גלעדי.

2014 "הקפות"  –  שוש, סרט קולנוע בבימויה של לי גילת .

2013-2017 – מונודרמה "גם לי יש אומן בבית"– יוצרת ומבצעת בבימויו של ליאור גרטי. הוצגה ב:

בכורה בפסטיבל "מרכז הבמה" בירושלים- פסטיבל ישראל, "הסמטה", "צוותא" ובהזמנות בכל רחבי הארץ.

2012- "עגונה" – תמר. סרט גמר סטודנטים 'סם שפיגל', עם ג'יל בן דוד ורובי פורת שובל בבימוי דניאל וויסמן

2012- פרוייקט 14/48-  שתי הצגות ביומיים! בפסטיבל התיאטרון המהיר בצוותא של רועי מליח רשף

2012- "עולמות" – ריבקי. סרט למגזר החרדי מטעם "חלום הפקות איכות"

2012- "עשבים שוטים" דפנה. סרט גמר סטודנטים סמינר קיבוצים.

2011-2015– "דירה להשכיר"–  בשיתוף עם הסינפונייטה בב"ש בבימויו של זיו מאיר. סל תרבות ארצי.

2011-  הצגת "שמנה"-  הלן, בבימויה של איה קפלן. הצגה זו נבחרה לייצג בפסטיבל תיאטרון בטשקנט.

2011- "נשים קטנות" –  הצגת ילדים בבימויו של ניר ארז.

2011- מופע "טבולרסה"- מופע יצירות אישיות. בהדרכתו של עמית זמיר.

2010-2014 – מנחה מופעי אימפרוביזציה, וממייסדי "אנסמבל גושפנקא" לאחר הדרכתו של אמיתי יעיש.

2010- קלטת הילדים "מיסטר במבי"- הדודה. בבימויו של אורי אומנותי.

2009 עד 2013 – "רגע בזמן" – הצגה בכתיבה מקורית, בבימוי ובביצוע שלי ושל ראובן קובריגרו  – מופע משותף יחד עם להקת מחול "קסם הגוף" בב"ש, בהנהלת לימור סלפטי.

2008-2011- הצגות בבית הספר למשחק "גודמן" :   "שמנה" – הלן, בבימויה של איה קפלן . "בגוף נשי"- נינה, בבימויו של יואב מיכאלי.  קברט "מי מפחד מברכט?" – ביצוע השירים "שיר הסרסור"-מתוך "אופרה בגרוש ו-"אלבמה" בבימויו של זיו מאיר. קברט זה עלה גם במסגרת "פסטיבל עתיד התיאטרון" 2011 בצוותא.   

"נשים קטנות"- אישה בנשף, בבימויו של ניר ארז.

"אקדחזמר" – ערב מחזות זמר בבימויה והדרכתה של אדי זיסמן

  • חברה באיגוד השחקנים שח"ם ובאיגוד התסריטאים
  • משיטה סירות קראוויל
  • שחיינית
  • מודלית
  • צלמת סטילס חובבנית

בנוסף, אשמח להכיר בראיון אישי. שמות ממליצים והמלצות בכתב, יועברו לפי דרישה.

"הפדגוג - כחוליה מתווכת בהווייתו... המנחה אינו עומד מול כיתה, אלא מול שלושים תלמידים שונים זה מזה. כל אחד מהם ראוי לטיפוח ולפיתוח, לא כדי שיתאים ל'כלל' אלא כדי שישמיע את הקול המיוחד שלו במגוון הקולות על פי דרכו"

יהודה ברנדס

הסיפור שלי

מי אני?

כשהייתי בכיתה ה', בעודי ילדה מטופלת ע"י היועצת של בית הספר, עם הפרעת קשב, בעיות רגשיות ומוגדרת כנערה בסיכון שמגיעה דרך הרווחה ליחידת רונ"ן בבת ים,  מגיעים שני מורים מטעם תכנית קר"ב ללמד תיאטרון כחוג העשרה בכיתה. אורלי ואמיר.  הם מחלקים לכל תלמיד תפקיד. אני זוכרת את עצמי מבועתת. הם שאלו אותי מה אני אוהבת, עניתי שאני אוהבת בעלי חיים. הם הביאו לי את התפקיד הראשון בחיי ולימדו אותי שגם לשקט שלי יש במה. קיבלתי את התפקיד הראשון שלי –  ג'יין גודול, החוקרת הראשונה שפיתחה תקשורת עם השימפנזים. זאת שעשתה את הבלתי אפשרי ותקשרה עם מי שאי אפשר היה לתקשר.

אין ספק שתהליך זה היה תקדים לחיי היום. גם כאישה בת 37, שחקנית, בימאית,  מנחה ויוצרת.

זאת שמתקשרת עם "הבלתי אפשרי " לתקשור.  אני, הייתי הראשונה שתקשרתי איתה. עם עצמי. "הבלתי אפשרית". גיליתי את הייחודיות שלי על הבמה בשיעור תיאטרון בכיתה ה' והשיא היה כשהבאתי אותה לידי ביטוי בגיל 30 , בהצגת היחיד שיצרתי, שהוצגה במשך 4 שנים בתיאטראות שונים בארץ וביניהם בתיאטרון הבית שלה "הסמטה" ו "צוותא" –  "גם לי יש אומן בבית" – מונודרמה על אישה שמנה המגיעה למקלט של ציירי רישום ויש לה שעה להחליט החלטה חשובה. ההצגה נעה ונדה בין ההווה מול הציירים לפלאשבקים בעבר שבעזרתם, מתחברות תובנות על האישה, על חייה, על עברה, על ההחלטה שהיא צריכה להחליט ועל דימוי והערכה עצמית בפרט.

כל זאת, לא בא לי בקלות. ממש לא. זה בא כי למרות הכל, הצלחתי, בזכות הבמה, להסיר את כל הכיסויים, המגננות והפחדים ולמדתי לאהוב את מה שאני רואה מול המראה ולהעריך את הילדה שהפכה לאישה שאני היום.

יש גבול לכיסויים שאנחנו צריכים לשים על עצמינו. ובשביל מה בכלל להשתמש בכיסויים האלו? להיות חלק ממשהו? כדי למצוא חן?  חן מוצאים בעיניי אנשים שיש להם חן. והחן הוא שלך. זה יוניסקס.

אחרי שכולם יורידו את הכיסויים- פתאום נבין שאנחנו לא מושלמים. אין כזה דבר "מודל השלמות". אנחנו בני אדם.  בני אדם שצריכים אומץ כדי להיות מי שאנחנו בחברה הזאת. בכוונתי לשמש דוגמא, להראות שזה אפשרי ולשתף איך מחוסר השלמות שלי עם עצמי והמקום של להיות שונה ואחרת -הפכתי להיות בן אדם שלם.

מאז  שגיליתי את השילוב המופלא בין עולם התיאטרון וההוראה שמתי לעצמי למטרה להוביל כל ילד וילדה ,גם את הילדים שכבר בדימוס J לגלות את הייחודיות שלהם דרך שיטה שפיתחתי שארחיב עליה מיד ולהשתמש בה להישגים אישיים ומקצועיים.  השנה אני מציינת 13 שנים בהן

רכשתי הישגים אקדמאיים – תעודת שחקנית, תעודת כותבת ותואר B.ed.F.A להוראת תיאטרון ובימוי

מתמחה בעבודה עם: ילדים, נוער, מאותגרים, בוגרים, נוער בסיכון ואנשי חינוך

מייסדת ומנהלת בית ספר למשחק – "סדנאות התיאטרון לילדים ונוער" ביבנה  ואת "ה- בצפר למי שמלמד"  המיועד להכשרת אנשי חינוך מכל הקשת הרחבה  

העבודה שלי מתבססת על פי מודל שיטת ה-"Uniquetivity" שפיתחתי בעשור זה. כל אחד/ת שמתנסה בשיטה זו מאפשר לייחודיות שלו/ה להיות פעילה!

מה אני בעצם מציעה?

נוער, בעלי צרכים מיוחדים ונשים בסיכון

הרצגה - 90 דקות

הרצאה המותאמת לכל שכבת גיל שמשלבת משחקי אימפרוביזציה והיכרות עם העולם האישי בצורה קלילה ומפתיעה דרך עולם התיאטרון. במהלך המפגש יוצגו גם מונולוגים  מתוך הצגת היחיד  "גם לי יש אומן בבית" שכתבתי עם הבמאי שלי ליאור גרטי, סיפורים על איך המונודרמה נולדה ולבסוף שיח עם התלמידים ומשימה שתוציא אותם מהמפגש עם כלי לזיהוי הייחודיות שלהם ושל הסביבה בהם הם חיים.

סדרה של שלושה מפגשים –60 דק' למפגש

כל מפגש, דרך עולם התיאטרון, מתמקד בשלב אחר בשיטת ה-"uniquetivity" שלי. שלושה מפגשים הכוללים היכרות, זיהוי הייחודיות בכל אחת ואחד ותוצר שאיתו הקבוצה יוצאת ממנה פשוט… יותר. יותר בטוחה בעצמה. יותר מכירה את עצמה. יותר שלמה עם הייחודיות שלה. יותר מבינה שאין צורך להיות "כמו כולם "– אלא שהוא חלק שלם המרכיב את כולם.

גם בסדרת מפגשים זו, יוצגו במפגשים קטעים מתוך המונודרמה.

בעלי צרכים מיוחדים

עבודה דרך עולם התיאטרון עם חבר'ה בעלי צרכים מיוחדים כשבסוף כל תהליך – עולה הפקת סיום בכתיבה,עיבוד ובימוי שלי .

מה אני בעצם מציעה?

סדנאות תאטרון ילדים ונוער

טעימה תיאטרלית

מפגש חד פעמי של שעה וחצי בה התלמידים.ות מכירים את עולם התיאטרון ואת עצמם בדרך ייחודית, תיאטרלית כיפית ומשחררת.

סדנא אישית / קבוצתית

סדרה של שלושה מפגשים קבוצתיים/פרטניים איתי, בהתאם למודל שיטת ה -"Uniquetivity".

כל מפגש מתמקד בשלב אחד משלושת השלבים במודל ומאפשר מתן וגילוי מחסן כלים רחב לזיהוי הייחודיות של כל אחד ואחת  מהתלמידים.ות.

ליוי שנתי

ליווי התלמידים.ות על פי מודל שיטת ה-"Uniquetivity" מתחילת השנה, מדי שבוע, אל תוך תהליך מציאת הקול הייחודי להם דרך עולם התיאטרון ותרגילי משחק מקצועיים, עד הפקת סיום בסוף שנה המותאמת לייחודיות הקבוצה (שיעור פתוח/ ערב מונולוגים/ ערב סצנות/ מחזה וכו'…).

תיאורים, המלצות ומילים רבות ככל שתהיינה לא יצליחו לשקף כל כך הרבה הצלחות וכישלונות בדרך שעברתי ובזכותם למדתי להיות המנחה שאני גאה להיות היום.

הבמה רואה הכל ומזמינה את כולם להיות אחד יחיד ומיוחד עליה, בצורה הכי אותנטית.

מחכה ליראות, להיות ולגלות יחד,

לילך בירט